projekty realizowane

Fundacja WERWA realizuje projekt pt. ,,Utworzenie 13 Dziennych Domów Pobytu na terenie województwa kujawsko- pomorskiego”

Zwiększenie dostępu do usług środowiskowych na rzecz wsparcia osób niesamodzielnych i ich otoczenia na terenie gmin uczestniczących w projekcie poprzez utworzenie i funkcjonowanie Dziennych Domów Pobytu, Centrum Usług Środowiskowych w okresie od 01.05.2020 r. do 30.04.2022 r. poprzez utworzenie 416 miejsc świadczenia usług społecznych.

KOMUNIKAT: Zawieszenie funkcjonowania Dziennych Domów Pomocy w strefie czerwonej od dnia 21.10.2020 r.

Szanowni Państwo

W związku z panującą na terenie kraju epidemią koronawirusa SARS-CoV-2, zamieszczamy komunikat Wojewody Kujawsko-Pomorskiego w sprawie zawieszenia funkcjonowania od dnia 21.10.2020 r w strefie czerwonej Dziennych Domów Pomocy.

Komunikat Wojewody Kujawsko-Pomorskiego

koronawirusem SARS-CoV-2 - Dzienny Dom Pomocy w Przysieku, Centrum Usług Środowiskowych w Przysieku

Szanowni Państwo

W związku z ogłoszeniem na terenie kraju stanu epidemii koronawirusem SARS-CoV-2, w wykonaniu obowiązku nałożonego na pracodawcę przez art. 207 § 1 i § 2 kodeksu pracy, polegającego na ochronie zdrowia i życia pracowników, a także w związku z podjęciem decyzji przez organy państwa o zawieszeniu funkcjonowania określonych placówek i zajęć, w trosce o zdrowie i życie osób uczestniczących w projekcie Dzienny Dom Pomocy w Przysieku oraz osób korzystających z usług Centrum Usług Środowiskowych w Przysieku, informujemy, że do odwołania zawieszone zostają zajęcia organizowane w DDP w Przysieku oraz bezpośrednie świadczenie usług oferowanych przez CUŚ.