Realizujmy wspólnie projekty

...

Cele
fundacji

1. Wsparcie osób starszych lub wymagających wzmożonej opieki, rodzin i osób w trudnej sytuacji życiowej oraz wyrównywania szans tych rodzin i osób.
  2. Przeciwdziałanie dyskryminacji róznych grup społecznych.
  3. Wsparcie integracji i reintegracji społecznej oraz zawodowej osób zagrożonych wykluczeniem społecznym (przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu)
  4. Poprawa dostępu do usług opiekuńczych nad osobami niesamodzielnymi, w tym starszymi i z niepełnosprawnościami.
  5. Działalność na rzecz osób niepełnosprawnych oraz w wieku emerytalnym.
  1. Podejmowanie innych inicjatyw społecznych lub edukacyjnych.
  2. Działanie na rzecz rozwoju lokalnego i lokalnych społeczności.
  3. Propagowanie ekologicznego i zdrowego, aktywnego stylu zycia, propagowanie zdrowego żywienia.
  4. Organizowanie, propagowanie, popularyzowanie, inicjowanie oraz wspieranie wszelkich zjawisk i przedsiewziec z zakresu ekologii, ochrony zwierzat i dziedzictwa przyrodniczego, a także podejmowanie różnorodnych działań zmierzających do podniesienia stanu świadomości ekologicznej społeczeństwa, w szczególności młodego pokolenia.
  5. Propagowanie walorów turystycznych i krajobrazowych kraju, ze szczególnym uwzględnieniem walorów województwa Kujawsko-pomorskiego.
  1. Prowadzenie działalności edukacyjnej, kulturalnej i oświatowej.
  2. Promocja rybactwa i produktów rybnych.
  3. Działanie w sektorze rybackim na rzecz poprawy warunków higieny, zdrowia ludzi i zwierząt oraz jakości produktów, a także zmniejszenia negatywnego oraz wspierania pozytywnego wpływu gospodarki rybackiej na środowisko.
  4. Organizowanie i prowadzenie zajęć obejmujących ćwiczenia fizyczne.
  5. Organizowanie gier i zabaw ruchowych dla dzieci i młodzieży.
  6. Organizowanie amatorskich zawodów i rozgrywek sportowych.
  7. Podejmowanie działań dla rozwoju i upowszechniania kultury fizycznej i sportu.
  8. Organizowanie przedsięwzięć turystycznych, krajoznawczych, wypoczynkowych.

Przetarg nieograniczony (2)

Szczegóły postępowania:

Dostawa autobusu do przewozu 17 osób + kierowca z możliwością przewozu osób poruszających się na wózkach inwalidzkich

Przetarg nieograniczony

Szczegóły postępowania:

Fundacja WERWA realizuje projekt pn. Żłobek w Rogowie szansą na rozwój usług opieki nad dziećmi w wieku do lat 3 w Gminach: Toruń, Lubicz, Łysomice.

Fundacja WERWA w okresie od 2020-10-01 do 2022-12-31 realizuje projekt dofinansowany ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko – Pomorskiego na lata 2014-2020 w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego pn. Żłobek w Rogowie szansą na rozwój usług opieki nad dziećmi w wieku do lat 3 w Gminach: Toruń, Lubicz, Łysomice.